Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن بین المللی دانش اجتماعی مسلمین (IASKM) مقارن با شب عاشورای ۱۴۴۲ با انتشار نخستین پرونده ویژه با عنوان «ملّت امام حسین(علیه السلام)» فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.

در ادامه یادداشت غلامرضا جمشیدی‌ها، استاد گروه علوم اجتماعی اسلامی دانشگاه تهران را در این پرونده می خوانیم؛

استاد شهید مطهری در بحث از آینده انقلاب اسلامی ایران، با ارجاع به دو آیه از قرآن مجید، به تحولات انقلاب اسلامی در صدر اسلام پرداخته و برای پردازش نظریه‌ای جدید به آیه یازده سورۀ رعد و آیه سوم سوره مائده [۱].

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشاره کرده است. این آیه (سوم سوره مائده) که به نظر شهید مطهری به آیه امامت هم مشهور است، محل ارجاع ذهنی ایشان است (مطهری، ۱۳۸۵: ۵۵). در این آیه خداوند تبارک و تعالی قبل از اشاره به تکمیل دین (الیوم اکملت لکم دینکم…) به مسلمانان هشدار می‌دهد که «…امروز کافران از (شکست) آئین شما نومید شدند؛ بنابراین از آنها نترسید و از من بترسید….». (قرآن، مائده، آیه سوم) براساس این عبارت استاد مطهری با تأکید بر مکتوبات مفسرین می‌نویسد که خطر، بعد از این شما را از درون تهدید می‌کند، نه از بیرون؛ به عبارتی خطر از بیرون رفع شده است ولی خطر از درون وجود دارد. در این عبارت از خدا بترسید یعنی از قانون خدا، عدل خدا، سنت خدا. (همان: ۵۶) استاد با تکیه بر این نظریه، به تحلیل تحولات تاریخ صدر اسلام پرداخته می‌آورد، می‌فرماید تغییر مسیر انقلاب اسلامی صدر اسلام یک نمونه از این نظریه است: یکی از نمونه‌هایش این است که مسیر انقلاب اسلامی صدر اسلام عوض شد، رنگ و شکلش عوض شد یعنی یک چیزی بود، (به) وسیله گروهی کم و بیش تبدیل شد به چیز دیگر، در اثر رخنه افراد فرصت طلب، رخنه دشمنانی که تا دیروز با اسلام می‌جنگیدند بعد تغییر شکل و قیافه دادند و این مسیر را عوض کردند. البته نمی گویم صد در صد عوض شد. اگر صد در صد عوض شده بود که امروز از اسلام خبری نبود (همان: ۵۷).

همانطور که استاد مطهری می‌فرمایند مسیر اسلام عوض شده است. در نتیجه در تاریخ با دو اسلام روبرو هستم اسلام خدا و اولیای او و اسلام ساخته و پرداختۀ سلاطین اموی و عباسی می‌باشد که در برابر قرآن و آئین مقدس پیامبر بزرگ اسلام درست شده است (امام خمینی، ۱۳۸۹: ۴۸۶، صحیفه جلد ۲)

درگیری بین این دو اسلام، یا جنگ مذهب بر علیه مذهب در صحنه کربلا علنی می‌شود.در یک طرف امام حسین (ع) نماینده اسلام اولیای خدا و دیگر لشکریان یزید نماینده اسلام خود ساخته سلاطین اموی. هریک از این دو نماینده یا تیپ ایده آل جریان فکری هستند که برای همیشه در تاریخ پیروان خاص خود را دارند.

امام حسین (ع) نماینده جریان توحیدی است و در نتیجه وارث آدم، نوح نبی الله، ابراهیم خلیل الله، موسی کلیم الله، عیسی روح الله، محمد حبیب الله و امیرالمؤمین علیه السلام است. و از آن طرف اسلام اموی که پیروانش بنیاد و اساس ظلم را بر اهل البیت روا داشتند. کسانی مانند آل زیاد، آل مروان، عمر بن سعد و شمر، ابا سفیان، معاویه و یزید بن معاویه. همانطور که این گروه همه خباثت‌ها، زشتی‌ها را در رفتار و عمل خود بازنمایی کردند. امام حسین (ع) وارث همه خوبی است، و همه خوبی را در کلام، رفتار و عمل بازنمایی می‌کند.

نکته اساسی این است که امام حسین علیه السلام با خون خود و یاران و فرزندان خود نشان داد که جریان اسلام ناب محمدی متفاوت از اسلام حاکمانی است که به امامت علی (ع) در حرف و عمل اعتقادی ندارند.

جریان «حسین وارث آدم» تا امیرالمؤمنین (ع) و جریان «اسلام اموی» در طول تاریخ از گذشته تا انقلاب اسلامی و بعد ادامه داشته و ادامه خواهد داشت. این ما هستیم که بایستی موضع خود را در برابر این جریان روشن کنیم. یا با حسین زمانه و یا یزد زمانه. چه در سطح ملی، یا منطقه‌ای و جهانی. یزید و شمر امروز با دیروز فرقی ندارند. چرا که به فرمایش امام خمینی «بشر همه جا یک جنس است و یک نوع است و یکی است».(صحیفه امام خمینی، ۱۳۸۹: ۸۳، جلد ۱۶) پس تفاوت یزید زمانه با یزید گذشته فقط در ظاهر است که آن کروات نداشت و این دارد. پس یزید زمانه ما یزید کراواتی است، خواه امریکایی، اروپایی، یا دلبستگان به آنها باشند.

منابع:

امام خمینی (ره)، ۱۳۸۹، صحیفه امام، جلد ۲، تهران، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره).
مطهری، مرتضی، ۱۳۸۵، آینده انقلاب اسلامی، تهران، انتشارات صدرا

[۱] از نظر استاد مطهری، سوره مائده، جز آخرین سوره‌هایی است که بر پیغمبر اکرم نازل شده است و بعضی آن را آخرین سوره دانسته اند. از نزول این سوره تا وفات پیغمبر اکرم در حدود دو ماه بیشتر طول نکشید.. بنابراین این سوره وقتی نازل شده است که اسلام بر محیط خودش پیروز شده بود (مطهری، ۱۳۸۵: ۵۵)

کد خبر 5012120

منبع: مهر

کلیدواژه: محرم 99 امام حسین ع انقلاب اسلامی ایران محرم 99 محمدعلی تسخیری عاشورا امام حسین ع ویروس کرونا معرفی کتاب ابن سینا مراسم عزاداری ماه محرم و صفر سازمان تبلیغات اسلامی کنفرانس بین المللی انجمن علوم سیاسی ایران تاسوعا و عاشورا دانشگاه علامه طباطبایی انقلاب اسلامی امام خمینی امام حسین صدر اسلام عوض شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۹۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت معصومه علیها السلام، الگوی هویت دخترانه در اسلام

اما نکته اصلی این است که سیره اجتماعی حضرت معصومه (س) به عنوان الگوی دختران چگونه است؟

آنچه در تاریخ در مورد زندگی اجتماعی حضرت معصومه(س) آمده است، در غالب سیره سیاسی و فرهنگی-تبلیغی ایشان نمایان است. حضرت معصومه(س) طبق روال هجرت علویان، برای فرار از ظلم و ستم حکومت، و نشر و تبلیغ آیین محمدی(ص)و آشکار کردن چهره نفاق دینی عباسیان و مظلومیت خاندان اهل بیت(ع) و روشن ساختن اذهان جامعه نسبت به امامت و ولایت، هجرت را برگزید.

ولایتمداری

حضرت معصومه(س) با این که خواهر امام رضا(ع)، امام و رهبر زمان خویش بود، با این حال اطاعت بی چون و چرا از دستورات آن امام همام را بر خود واجب می‌دانست. لذا هنگام پیشنهاد دادن حضرت رضا(ع) به خواهر خویش مبنی بر سفر به سوی ایشان، بدون درنگ خواسته امام خویش را اجابت نمود.

هجرت از مدینه به سوی طوس برای بندگی خداوند، ولایت مداری و بصیرت حضرت فاطمه معصومه(س) می‌تواند برای ما انسان‌ها بهترین الگو باشد.

حضرت فاطمه معصومه(س) حق ولایت مداری را در دوران خود ادا کرد. روایاتی که از آن حضرت نقل شده اغلب درباره امامت و ولایت علی ابن ابیطالب(س) است که با اثبات این ولایت، ولایت دیگر امامان معصوم(ع) نیز ثابت می‌شود. آنجا که حضرت معصومه(س) از زبان خانم فاطمه زهرا(س) نقل نموده است که فرمود: «آیا سخن رسول خدا در روز غدیر را فراموش کردید که فرمود: «هر که من مولای اویم علی مولای اوست.» ظلم ستیزی و مقابله با طاغوت زمان خود، هجرت از مدینه به سوی طوس برای بندگی خداوند، ولایت مداری و بصیرت حضرت فاطمه معصومه می تواند برای ما انسان ها بهترین الگو باشد.

تبلیغ دین و روشنگری علمی

حضرت معصومه(س) در زمان امامت برادر بزرگوارشان با نقل احادیث مربوط به ولایت و امامت حضرت علی علیه السلام و جانشینان بر حق ایشان و تبلیغ آیین محمدی افکار عموم را با حقایق الهی روشن کرد.

ایشان از پدر گرامی خویش و اجداد شریف و بزرگان و جمعی از خاندان جلیل القدرش احادیثی نقل کرده که قابل قبول علمای شیعی و سنی است. نمونه‌ای از روایاتی که از حضرت معصومه(س) با سلسله سندهای معتبر و موثق به دست ما رسیده، به شرح ذیل است: حضرت فاطمه زهرا(س) به نقل از رسول خدا(ص) می‌فرماید: «آگاه باشید، هر کس با دوستی آل محمد بمیرد، شهید مرده است.» روایت مزبور به حدیث «فاطمیات» مشهور است. چون جز دو تن از کسانی که در سلسله آن وجود دارند، بقیه «فاطمه» نام دارند.

ایشان از پدر گرامی خویش و اجداد شریف و بزرگان و جمعی از خاندان جلیل القدرش احادیثی نقل کرده که قابل قبول علمای شیعی و سنی است.

هجرت و روشنگری عملی

حضرت معصومه(س) با هجرت خویش، به نشر و تبلیغ آیین محمدی صلی الله علیه و آله و سلم پرداخت و از هر فرصتی استفاده کرد و با نقل احادیث مربوط به ولایت و امامت چهره نفاق دینی عباسیان و مظلومیت خاندان اهل بیت علیهم السلام را آشکار ساخت و اذهان جامعه را نسبت به امامت و ولایت امامان معصوم(ع) روشن کرد و توانست به رسوا کردن حکومت مأمون و تشکیل پایگاه تشیع در عالم و تأسیس مدینه فقه و اجتهاد بپردازد.

با خروج حضرت معصومه(س) و مقابله با مأموران عباسی و مسموم شدن ایشان به دست عمال عباسی، عموم مردم فهمیدند معنای ولایت عهدی چیزی جز یک فریب نبوده است. اگر امام رضا(ع) شخص دوم مملکت است چه طور خواهر گرانقدر ایشان با آن مقام و منزلت معنوی از دیدن برادر خود محروم است و تنها و غریب در بیابان ها مسموم شده و برادرانش مقابل چشمانش به شهادت رسیدند. به یقین این حرکت حساب شده آن حضرت عمق بصیرت و روشن بینی آن حضرت را نشان می دهد. حضرت معصومه(س) به خوبی رسالت خود را انجام داد و به افشاگری و رسوائی حکومت عباسی پرداخت.

حضرت معصومه(س) یکی از شاخص‌ترین الگوهای هویت دخترانه در اسلام است. سیره اجتماعی این بانوی بافضیلت به عنوان یک الگوی به تمام معنا، می‌تواند در جهت شناخت و حفظ هویت دخترانه، سرمشقی باشد برای تمام دخترانی که هدفشان رسیدن به کمال انسانیت است.

آنچه در تاریخ در مورد زندگی اجتماعی حضرت معصومه(س) آمده است، در غالب سیره سیاسی و فرهنگی تبلیغی ایشان نمایان است. ایشان با هجرت خویش، به نشر و تبلیغ آیین محمدی(ص) پرداخت و از هر فرصتی استفاده کرد و با نقل احادیث مربوط به ولایت و امامت چهره نفاق دینی عباسیان و مظلومیت خاندان اهل بیت(ع) را آشکار ساخت و اذهان جامعه را نسبت به امامت و ولایت امامان معصوم(ع) روشن کرد و توانست به رسوا کردن حکومت مأمون و تشکیل پایگاه تشیع در عالم و تأسیس مدینه فقه و اجتهاد بپردازد.

منبع: روزنامه قدس

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور: خط مشی دولت،‌ گفتمان امام و رهبری/ برخی دنبال برجام دو و سه بودند
  • محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است
  • حضرت معصومه علیها السلام، الگوی هویت دخترانه در اسلام
  • یک فرمانده سپاه : در فکر نوجوان ما یک سری یافته‌های غلط و دروغ که دشمن روی کار آن کار کرده، تثبیت شده
  • ستاره‌ای که می‌خواستند به زور از استقلال بیرونش کنند! +عکس
  • چهلمین یادواره نکوداشت مقام معلم و استاد شهید مرتضی مطهری
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد
  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد